Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız)

Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane çanak enginar
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı kadar bezelye
  • 1 tane portakal(kan portakalı kullandım)
  • 1 tane limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Dereotu
  • Limon rendesi

Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ay formunda doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Enginarları ortadan ikiye bölüp tencereye alalım.
  3. Üzerine bezelyeyi bir portakalın ve bir limonun suyunu sıkıp ekleyelim.
  4. Tuz ,şeker ve karabiberi ek edelim.
  5. 1 çay bardağı sıcak su ek edip ocağın en kısık gözünde yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Soğuyunca dereotu ve limon kabuğuyla servis edelim.

Not:kan portakalı kullandım. Siz olağan portakalla da yapabilirsiniz😊.

Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pancarlı Pancake
Islak Kek
İslim Kebabı
Köz Patlıcan Ve Biberli Karışık Pizza
Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Mühürlü Karnabahar (Videolu)
Hdabla | © 2025 |