Buzluk Kurabiyesi

Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 tepeleme çay bardağı pudra şekeri (yada toz şeker)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta(mısır yada buğday)
  • 2,5 su bardağı un(2 su bardağından sonra denetimi ekleyiniz)

İç materyalleri için;

  • 1 paket bitter yada sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında ki margarine yumurta, şeker, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce karıştırın,daha sonra unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  2. İstediğiniz gereçleri ekleyin,hamuru ikiye bölün yuvarlayıp silindir haline getirin.
  3. Strece sarıp buzluğa atın,kesilecek kıvamda donana kadar bekletin,daha sonra çıkarıp dilim dilim kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsine alın.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

***Klasik çay bardağı kullandım.

Not: isterseniz bu kurabiyeleri pişirmeden uzun müddet buzlukta saklayabilir farklı vakitlerde buzlukta çıkartıp bir mühlet bekledikten sonra dilimleyip pişirebilirsiniz.

Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Jalepeno Turşusu
Ev Yapımı Açma Börek
Pratik Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Krep Pasta
Lübnan Usulü Patlıcan Musakka (Maghmour)
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Hdabla | © 2025 |