Buzluk Kurabiyesi
Buzluk Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 tepeleme çay bardağı pudra şekeri (yada toz şeker)
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta(mısır yada buğday)
- 2,5 su bardağı un(2 su bardağından sonra denetimi ekleyiniz)
İç materyalleri için;
- 1 paket bitter yada sütlü çikolata
- 1 çay bardağı ceviz
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında ki margarine yumurta, şeker, nişasta, kabartma tozu ve vanilya ekleyip güzelce karıştırın,daha sonra unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- İstediğiniz gereçleri ekleyin,hamuru ikiye bölün yuvarlayıp silindir haline getirin.
- Strece sarıp buzluğa atın,kesilecek kıvamda donana kadar bekletin,daha sonra çıkarıp dilim dilim kesin,yağlı kağıt serili fırın tepsine alın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
***Klasik çay bardağı kullandım.
Not: isterseniz bu kurabiyeleri pişirmeden uzun müddet buzlukta saklayabilir farklı vakitlerde buzlukta çıkartıp bir mühlet bekledikten sonra dilimleyip pişirebilirsiniz.
Buzluk Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














