Meşhur Kıbrıs Tatlısı (Videolu)
Meşhur Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 100 gr beyaz çikolata
- 1 paket toz krem şanti
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş fıstık
- Çilek
Meşhur Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım .
- Şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra içerisine bir paket vanilya ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Biz de bu ortada kremasını hazırlayalım kreması için vanilya beyaz çikolata ve toz krem şanti hariç bütün malzemeyi tencereye alalım ve şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağa alalım kısık ateşte daima karıştırarak kaynayıp kıvam almasını sağlayalım karıştırmayı hiç elinizden bırakmayın yoksa tabana çökecektir.
- Kaynayıp kıvam aldıktan sonra içerisine bir paket vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip şöyle bir karıştıralım akabinde altını kapatalım ve karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayalım.
- Daha sonra orta ara karıştırarak soğumasını bekleyelim dilerseniz mikserle çırpabilirsiniz.
- Kremamız büsbütün soğuduktan sonra içerisine bir paket toz krem şanti ekleyerek mikserle güzelce çırpalım ve kremamızı bir kenara ayıralım.
- Kıbrıs tatlısının keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım akabinde içerisine sıvı yağını ekleyelim ve bir dakika kadar çırpalım daha sonra kalan bütün malzemeyi ekleyerek düşük periyotta çırpalım.
- Margarinle yağladığımız borcamımızın içerisine kek harcımızı dökelim ve güzelce yayalım çok küçük kalıp kullanmayın kek kabaracaktır.
- Kek harcını döktükten sonra 160 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayardaki fırında yaklaşık 30 dakika kadar denetimli bir halde pişirelim kekimizi fırından çıkarttıktan sonra 3-4 dakika kadar birinci sıcaklığının geçmesini bekleyelim ve soğuyan şerbetimizi bir kepçe yardımıyla her yerine dökelim akabinde kekimiz büsbütün soğuyana kadar bekleyelim.
- Tamamen soğuyan kekimizin üzerine hazırlamış olduğumuz kremayı güzelce yayalım ve üzerini streç sinemayla kapatarak en az 4-5 saat kadar dolapta soğumaya bırakalım .
- Soğuyan kıbrıs tatlımızı istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz ben fıstık ve fındık kırıkları antep fıstığı ve çilekle süsleme yaptım sizler istediğiniz formda süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun kanalıma takviye olmak için abone olursanız çok sevinirim.

Meşhur Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








