Lotus Cheesecake
Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Cheesecake gereçleri;
- 800 gr labne
- 200 gr krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
- Lotus kreması ve bisküvisi
Tabanı için;
- 1 buçuk paket bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte).
- Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim.
- Islak kum üzere olana kadar karıştıralım.
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
- Bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
- Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım, dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim.
- Bu ortada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım.
- Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım).
- Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek yalnızca karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
- Karışımı kalıba dökelim.
- Tepsiye yahut ısıya güçlü bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için ).
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim.
- Tepsiyi sağladığımızda ortası hafif sallanıyor kenarları sabitse olmuş demektir.
- Fırının kapağını hafif açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece yahut en az 6 saat dinlenmeye bırakalım.
- Lotus kremasını benmari tarzı yahut mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim.
- Lotus kremasını döktükten sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım.
- Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. * cheesecake gereçleri kesinlikle oda sıcaklığına olmalı. * fırını birinci 50 dakika hiç açmayalım.
Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








