Lotus Cheesecake

Lotus Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Cheesecake gereçleri;

  • 800 gr labne
  • 200 gr krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 pk vanilya
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta

Üzeri için;

  • Lotus kreması ve bisküvisi

Tabanı için;

  • 1 buçuk paket bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Lotus Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritip soğumaya bırakalım. Hiç kızdırmadan eritelim (kısık ateşte).
  2. Bisküvileri rondodan geçirip soğumuş tereyağını ekleyelim.
  3. Islak kum üzere olana kadar karıştıralım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökelim.
  5. Bardak yardımı ile bastırarak düzeltelim.
  6. Kalıbın altına yağlı kağıt koyup etrafını alüminyum folyo ile saralım, dondurucuya kaldırıp yarım saat bekletelim.
  7. Bu ortada kremamızı hazırlayalım. Kreması için labne peynirinin suyunu süzdürerek karıştırma kabına alalım.
  8. Şeker ve krema ekleyerek elde tel çırpıcı ile karıştıralım (sadece karışana kadar çırpalım).
  9. Nişasta ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım.
  10. Yumurtaları teker teker ilave ederek yalnızca karışana kadar çırpalım fazla karıştırmamaya ihtimam gösterelim.
  11. Karışımı kalıba dökelim.
  12. Tepsiye yahut ısıya güçlü bir kaba 2-3 su bardağı su ekleyelim fırın alt kısımına koyalım. (pişerken çatlamaması için ).
  13. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika pişirelim.
  14. Tepsiyi sağladığımızda ortası hafif sallanıyor kenarları sabitse olmuş demektir.
  15. Fırının kapağını hafif açık bırakarak 30 dakika kadar soğumaya bırakalım. Mümkünse bir gece yahut en az 6 saat dinlenmeye bırakalım.
  16. Lotus kremasını benmari tarzı yahut mikrodalga fırında ısıtarak akışkan hale getirelim cheesecake’in üzerine dökelim.
  17. Lotus kremasını döktükten sonra yarım saat kadar dolaba kaldıralım.
  18. Üzerini ayırdığımız bisküviler ile süsleyerek servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun. * cheesecake gereçleri kesinlikle oda sıcaklığına olmalı. * fırını birinci 50 dakika hiç açmayalım.

Lotus Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Köfte (Lezzet Dolu)
Bardakta İrmik Tatlısı Tarifi (Çikolata Soslu)
Oreolu Toplar
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Fırında Levrek
Elti Çatlatan Orman Meyveli Kek
Hdabla | © 2025 |