Haşlanmış Pirinç Pilavı
Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı yasmin pirinç
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım tencere su
Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 saat evvelce sıcak ve tuzlu suda beklettiğimiz pirinçlerimizi kaynayan suyun içine atıyoruz.
- Tuzu da ekliyoruz, on dakika haşlanan pirinçler uzayıp yumuşayınca süzgeçe süzüyoruz.
- Süzdüğümüz pirinçleri tencereye alıp kızdırdığımız tereyağı ve sıvı yağı üstüne gezdiriyoruz.
- Ağzını kapatıyoruz bir dakika kadar yüksek ateşte sonrasında ocağın en kısık ateşinde demlendiriyoruz.
- Sonra altını kapatıp 5-10 dakika dinlendiriyoruz sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Haşlanmış Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







