Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

Kıymalı harç için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 350 -400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi soyup, yıkayalım, ne çok kalın nede çok ince olmayacak biçimde keselim.
  2. Daha sonra patateslerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek ancak çokta boşluk olmayacak biçimde dizelim.
  3. Tuzunu karabiberini serpelim.
  4. Altı ve üzeri kızarana kadar 180 derece fırına patateslerimizi koyalım.
  5. Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım.
  6. Bunun için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım ve kavuralım.
  7. Sonrasında doğradığımız soğanı, yeşil biberi ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  8. Tuz, kırmızı toz biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurup süreci bitirelim.
  9. Patateslerimiz fırında pişip hafif kızarınca kıymalı harcı üzerine yayalım.
  10. Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
  11. Fırından çıkardığımız kıymalı patatesimizi servis tabağına alalım ve üzerini isteğe bağlı maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyip servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🩶

Fırında Kıymalı Kaşarlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıtır Milföy Talaş Usulü Atıştırma (Bekar Evi Tarifleri)
Evde Tam Kıvamında Krem Şanti Tarifi
Dolma Biber
Bıçak Tatlısı
Karpuzlu Fresh Kuplar
Karnabahar Kızartması
Hdabla | © 2024 |