Perde Pilavı

Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tavuk but

Pilav için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak pirinç
  • 2 avuç çiğ badem
  • 1 paket kuş üzümü varsa çam fıstığı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 kesme şeker

Hamur için;

  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Perde Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle butları haşlayalım.
  2. Kalıbımızı tereyağ ile her tarafı yağlanacak halde yağlayıp bademlerden bir ölçü alıp istediğiniz halde dizin. Ve buzdolabına koyun erimemesi ve hamuru yerleştirirken sorun yaşamayın die bu süreç.
  3. Badem ve kuş üzümlerini sıcak suda bekletelim.
  4. Pirincimizide tuz ve limon damlattığımız sıcak suda bekletelim.
  5. Haşlanan butları diftelim.
  6. Tencereye sıvı yağı alıp kabuklarını soyduğumuz bademleri sıvı yağda pembelesinceye kadar çevirelim akabinde tereyağ ve kuş üzümünü ekleyip döndürdükten sonra pirinci ekleyelim kavurmaya devam edelim ve butları haşladığımız sudan pirincimize ekleyip hafif canlı kalacak formda pişirelim.
  7. Pirinç pisince tavukları üzerine koyup demlendirelim. Düzgünce soğutmalıyız pilavı.
  8. Ardından hamurumuzu hazırlayalım ve tüm gereçleri mutfak sefinde karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  9. Hamuru açıp kalıba yerleştirelim kenar fazlalıklarını kesip soğuyan pilavı içine dolduralm.
  10. Artan hamurdan kalıba kapak yapıp güzelce kapatalm üzerinede tereyağ sürelim ve kurdanla delikler atalım.
  11. 200°c de ısıtılmış fırında her tarafı eşit halde kızarana kadar pişirelim.
    Sıcak servis edelim.
    Deneyecek olanlara şmdiden afiyet olsun. 🥰.

Perde Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+7 Aylık Sebze Püresi
Yaban Mersinli Yulaf Lapası
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Tavada Musakka
İki Renkli Poğaça
Crumble Kayısılı Kek
Hdabla | © 2025 |