Zeytinyağlı Taze Bezelye
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo sultani bezelye
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı domates sosu ya da rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın damak tadınıza nazaran ayarlayın)
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bezelyeleri temizleyip kılçıklarından ayırıyoruz. Yıkayıp suyunu süzüyoruz.
- Soğanı jülyen doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye zeytinyağını ve soğanları alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Kısık ateşte soğanlar yumuşayıp diriliği gidene kadar kavuruyoruz.
- Diriliği giden soğanlara minik minik doğradığımız sarımsağı ek ediyoruz.
- 1-2 dk da bu halde kavurup toz şekeri ekliyoruz ve bir cins karıştırdıktan sonra domates rendesini ekliyoruz.
- 2-3 dk domatesle birlikte kavrulduktan sonra bezelyeleri ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Arada bir karıştırıp bezelyelerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Ardından tuzunu da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Ne kadar hoş kavurursak o derece lezzetli olur.
- Acele etmeyelim kısık ateşte kavrulsunlar.
- Suyunu çektiğinde tadına bakın şayet canlı kaldıysa çok az su eği yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰
Not: daha ayrıntılı videolarıma erişmek isterseniz beni ınstagram üzerinden takip etmeyi unutmayın ❤️.
Zeytinyağlı Taze Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







