Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 4 paket burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı fındık(zorunda değilsiniz lezzet katar ceviz de olabilir)
Kreması için;
- 2 paket labne peyniri (400 gr)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Limon sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet limon kabuğu rendesi yada limonu büsbütün çekip telde süzerek de olabilir
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Limonlu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Limonlu cheesecakekin tabanı için bisküvileri robottan un üzere olana kadar çekelim ceviz yahut fındık isterseniz eklenebilir tekrar.
- Üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştıralım.
- Kelepçeli kabın tabanına pişirme kağıdı yerleştirelim, makas yardımı ile fazlasını keselim. Ben bu tanımda 20 cm çapında yuvarlak kalıp kullandım.
- Kalıbın tabanına kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip kaşıkla bastırarak yerleştirelim.
- Kreması için karıştırma kabına labne peyniri alalım ve mikserle çırpalım.
- Sıvı kremayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Sonrasında toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm materyaller karışıncaya kadar güzelce çırpalım.
- Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirip evvelden ısıttığımız 160°c fırında alt üst fansız ayarda 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Pişerken çatlamaması için cheesecakekimizin yanına ısıya güçlü bir kapla su koyalım. Piştikten sonra fırının kapağını yarım olacak halde açalım da 1 saat bu formda dinlenmeye bırakalım.
- Limon sosu için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım. (limonun kendisini de çekip tel süzgeçten süzerseniz ekleyebilirsiniz).
- Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçal ekleyelim ve karıştıralım. Zerdeçal rastgele bir tat vermeyecek sırf renginin daha hoş olmasını sağlar.
- Limon kabuğunu da ekleyip karıştırdıktan sonra sosumuzu pişmeye bırakalım. Cheesecake limonlu sosla yapabileceğiniz üzere farklı soslarla da hazırlayabilirsiniz.
- Koyulaşan limonlu sosumuzun altını kapattıktan sonra soğumaya bırakalım. Bu etapta üzerinin kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
- Soğuyan sosumuzu tatlımızın üzerine gezdirelim ve 1 gece dinlenmeye bırakalım. Şayet vaktiniz yoksa bir kaç saatte dinlendirebilirsiniz.
- Dinlenen tatlımızı kalıptan çıkartıp üzerini süsledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Limonlu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







