Patatesli Enfes Meze (Videolu)

Patatesli Enfes Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 2 adet havuç
  • 3 tane kornişon turşu
  • 1 tane közlenmiş kapya biberi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Nane
  • Pul biber

Patatesli Enfes Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerimizi küp küp doğrayalım ve sıvı yağ da kızarana kadar pişirelim.
  2. Kızardıktan sonra kaseyi alalım ve soğanımızı piyazlık doğrayalım ve karamelize olana kadar pişirelim akabinde havuçlarımızı soteleyelim.
  3. Hepsini bir kasede buluşturalım üzerine közlenmiş kapya biberi ve kornişon turşularımızı küçük olacak halde doğrayalım ve ekleyelim.
  4. Üzerine bir su bardağı süzme yoğurt ve bir yemek kaşığı mayonez ekleyerek uygunca karıştırın.
  5. Ardından tuz ,karabiber ,nane üzere istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Çok lezzetli olan bu mezeyi kesinlikle deneyin.

Patatesli Enfes Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Yaş Pasta
Kaşarlı Etli Bezelye (Güveçte)
Pepeçura
İrmik Tatlısı
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Anne Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |