Jalebi
Jalebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı su
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 3 damla limon
- 4 yemek kaşığı gül suyu
Kızartmak için;
- 200 ml sıvı yağ
Jalebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan materyalleri homojen olana kadar karıştırın.
- Ardından sıkma torbasına dökün.
- Şerbeti için şekeri suyu karıştırıp kaynama noktasına gelince limonu damlat iki dakika daha kaynatıp gül suyunu ek edip altını kapatın soğumaya bırakın.
- Kızgın yağda sıkma torbasına koyulan harcı daireler çizerek döküp alt üst kızartın.
- Kızarınca şerbetin içine bırakın.
Jalebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












