Ebruli Kek
Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Kakaolu harç için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba yumurta ve şekeri koyuyoruz.
- Şeker eriyip, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Önceden yağladığımız kalıba harcımızın yarısını döküyoruz.
- Kalan harca kakao ve sütü ekledikten sonra çırpıyoruz.
- Kalıbımızın orta kısımlarına döküyoruz ve kürdan yardımıyla kakaolu harca form veriyoruz.
- 180 derece fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.
Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







