Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup (Videolu)

Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup Tanımı İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1 paket yulaflı bisküvi yada bebe bisküvisi

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta( mısır yada buğday)
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema

Vişneli dolgusu için;

  • Yarım su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Üzeri için 160gr sütlü çikolata

Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krema için tereyağı krema ve vanilya dışında tüm gereçler ocağa alınır karıştırılarak kaynatılır kaynayan kremanın üzerine vanilya ve tereyağı eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  2. Bu sırada nişasta ve şeker ocağa alınıp kaynatılır ve altı kapatılır kenara alınır orta ara karıştırılır.
  3. Krema en az 2 saat dolapta dinlendirilir ve üzerine çiğ krema ek edildikten sonra çırpılır ve kenara alınır.
  4. Çikolata da benmari tarzı eritildikten sonra kenara alınır ve bisküviler robottan çekildikten sonra evvel bisküvi sonra krema, vişneli dolgu ve benmari yordamı çikolata sırası ile tüm kuplar doldurulur.
  5. Ben üzerini fıstık ile süsledim siz dilediğini üzere süsleyebilirsiniz en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz 🤤.

Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antakya Usulü Kısır
Trakya Usulü Büryan
Belen Tava
Fırında Kızartmadan Halka Patlıcanlı Soslu Köfte
Çıtır Milföylü, Vişneli Yoğurtlu Tatlı
Sıvı Yağlı Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2024 |