Kuru Dolma
Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 15 adet kuru biber
- 15 adet kuru kabak
- Yaklaşık 30 adet de kuru patlıcan (büyüklüğü hepsinin farklı olduğu için iç harç artabilir, az gelebilir)
İçi için;
- 250 gram yağlı kıyma
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 3 kol taze soğan
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet büyük uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Nane
- Kekik
- Toz kırmızı biber
- 3-4 tane ezilmiş limon tuzu
- Tuz
- Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kaynar suda kuruları hafif yumuşayana kadar kaynatalım, yumuşaması kâfi, çok fazla haşlamayın.
- Bütün materyalleri doğrayalım, pirinçi yıkayıp süzelim, baharatları, salçayı ,bütün gereçleri yeterlice karıştıralım.
- Kuruları dolduralım,tencereye biraz zeytinyağı alıp 1 tatlı kaşığı domates salçasını kavuralım.
- Üzerine 1 diş sarımsak ezip ekleyelim,tuz ve nane de ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Dolmalarımızı dizip üzerine yağını gezdirelim,bir kaç tane limon tuzu atın.
- Düz bir tabağı aksi çevirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin.
- Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte ortada tencereyi sallayarak pişirelim.
Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








