Kayısı Suyu

Kayısı Suyu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 1 limon
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 lt su

Kayısı Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kayısımızı doğruyoruz ve geniş bir tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 1 limonu kabuklarıyla birlikte 4 dilim bölüyoruz ekliyoruz.
  3. Şekerimizi üzerine döküyoruz ve orta ateşte ocağımıza alıyoruz kaynatıyoruz(bu etapta tadına bakarak şekerli isterseniz ekleyip karıştırabilirsiniz. ).
  4. Kayısılarımız yumuşayınca tenceremizi ocaktan alıyoruz ve limonları içerisinden çıkarıyoruz, blender ile çekiyoruz çektikten sonra üzerine soğuk su ekliyoruz ve istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz.
  5. Uygun sürahi,şişelere doldurup dolabımıza alıp soğuk halde tüketebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Kayısı Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Köfte Çorbası
Kaşık Dökme (Peynirli)
5 Çayı Menüsü
Kakaolu Islak Kurabiye
Tam Ölçülü Mercimek Köfte Tarifi
Güveçte Et Sote
Hdabla | © 2025 |