Kayısı Suyu
Kayısı Suyu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kayısı
- 1 limon
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 lt su
Kayısı Suyu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kayısımızı doğruyoruz ve geniş bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine 1 limonu kabuklarıyla birlikte 4 dilim bölüyoruz ekliyoruz.
- Şekerimizi üzerine döküyoruz ve orta ateşte ocağımıza alıyoruz kaynatıyoruz(bu etapta tadına bakarak şekerli isterseniz ekleyip karıştırabilirsiniz. ).
- Kayısılarımız yumuşayınca tenceremizi ocaktan alıyoruz ve limonları içerisinden çıkarıyoruz, blender ile çekiyoruz çektikten sonra üzerine soğuk su ekliyoruz ve istediğiniz kıvama gelene kadar su ekleyebilirsiniz.
- Uygun sürahi,şişelere doldurup dolabımıza alıp soğuk halde tüketebilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.
Kayısı Suyu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













