Patatesli Köfte

Patatesli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 2 adet haşlanmış patates

Köftenin sos gereçleri;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot biber
  • 1 yemek kaşığı yedibaharat ( çiğ köftelik baharat )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 orta uzunluk domates

Köfte için yeşillik gereçleri;

  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz

Köfte yanında ikram materyalleri;

  • Marul yaprakları
  • Limon dilimleri
  • Turşu

Patatesli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle,patatesleri haşlayın, piştikten sonra süzün.
  2. Ardından patatesleri, çatal yardımıyla ezin.
  3. Küçük karıştırma kasenin içene, sıvı yağ, nar ekşisi, isot biberi, rendelenmiş sarımsak rendelenmiş domates,biber salçası,ve baharatları ek ederek, birlikte köfte sosunu karıştırın, ve yarım saat bekletin.
  4. Karıştırma kasenin içene,bulguru ek edin.
  5. Üzerine kaynar su ek ederek, birlikte bulguru karıştırıp, bulguru 15 dakika dinlendirin.
  6. Dinlenen bulgurun içine, hazırlanan köfte sosunu, ve patatesi bırakın. Ve mutfak şefi yardımıyla,köftemizi 5. Evrede orta karıştırarak yoğurun.
  7. Köftemizin bulguları uygunca yumuşak kıvama gelince, içine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanı ek ederek,birlikte tekrardan köfteyi 5 dakika daha, yoğurmaya devam edin.
  8. Köfteleri eldiven, eldiven yardımıyla sıkıp, servis tabağına bırakın.
  9. Marol yapraklarıyla limon dilimleri ve turşu ile birlikte, servis yapın. Afiyet olsun 🙏🌼.

Patatesli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Resimli 3 Katlı Mousse Pasta (Videolu)
Fırında Üşengeç Pankeki
Enfes Yağ Çekmeyen Pişi
Kabak Çığırtma
Kıymalı Taco Burger
Kurabiye Menüsü
Hdabla | © 2025 |