Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) (Videolu)
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet enginar
- 1 kase iç bakla
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- Dereotu
- Maydanoz
- Taze soğan yaprakları
- Tuz
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak enginarları limonlu suya alalım.
- Soğanları küp küp doğrayıp yağda soteleyelim,o ortada enginarları istediğiniz büyüklükte doğrayıp kavrulan soğana ek edelim.
- İç baklaları sıcak duda 5dk bekletip kabuklarını soyalım ve tencereye ek edip karıştıralım.
- Pirinçleri ve tuzunu da ekleyip 5dk karıştırıp üzerini hafif geçene kadar sıcak su ek edip yarım limon suyu sıkalım bir dilim de limon koyup kısık ateşte pişemeye bırakalım.
- Pilav pişerken yeşillikleri doğrayalım. Pişen pilavı ocaktan alıp doğradığımız yeşillikleri de üzerine ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Servis tabağına aldıktan sonra donmuş limon kabuğu rendesi ve zeytinyağı ek edip afiyetle yiyebilirsiniz 🤤🤤.

Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















