Şemşemok
Şemşemok Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 su bardağı pirinç
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- İsot
- Nane
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için sos;
- Sıvıyağ yahut tereyağ
- Toz biber
- Pulbiber
Şemşemok Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçimizi yıkıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ekleyip ısıtalım, üzerine pirinçimizi ekleyip kavuralım ,tuzunu ek ediyoruz.
- 5 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. (isterseniz yıkayıp pişirmedenden de ekleyebilirsiniz).
- Tavuk ve soğanlarımızı da doğruyoruz.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip evvel tavuk etini ekleyip pişiriyoruz.
- Üzerine soğanlarımızı da ekleyip, onu da kavurup tuz baharat ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirincimize doğradığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavuklu harcı da pirinçe ek edip karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu da yoğurup büyük bezeler yapıyoruz.
- Bir tane beze alıp merdaneyle açıyoruz.
- Kavanoz kapağıyla yada büyük bardakla yuvarlaklar yapıyoruz.
- İç harcından koyup kapatıyoruz sıkıca kapatalım ki hava alıp açılmasın.
- Tencereye su koyup kaynamaya bırakalım.
- İçine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip şemşemotları ekliyoruz.
- 5 dakika kaynatıp tabağa alıyoruz.
- Sos tenceresine yağı alıp eritiyoruz pulbiber, toz biber ekleyip kızdırıyoruz.
- Sostan şemşemotların üzerine gezdiriyoruz dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla sosu ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun 🤗.
Tariflerini görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz 🫠
Şemşemok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















