Şemşemok

Şemşemok Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • İsot
  • Nane

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için sos;

  • Sıvıyağ yahut tereyağ
  • Toz biber
  • Pulbiber

Şemşemok Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçimizi yıkıyoruz.
  2. Tencereye sıvı yağ ekleyip ısıtalım, üzerine pirinçimizi ekleyip kavuralım ,tuzunu ek ediyoruz.
  3. 5 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. (isterseniz yıkayıp pişirmedenden de ekleyebilirsiniz).
  4. Tavuk ve soğanlarımızı da doğruyoruz.
  5. Tavaya sıvı yağ ekleyip evvel tavuk etini ekleyip pişiriyoruz.
  6. Üzerine soğanlarımızı da ekleyip, onu da kavurup tuz baharat ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  7. Pirincimize doğradığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Tavuklu harcı da pirinçe ek edip karıştırıyoruz.
  9. Hamurumuzu da yoğurup büyük bezeler yapıyoruz.
  10. Bir tane beze alıp merdaneyle açıyoruz.
  11. Kavanoz kapağıyla yada büyük bardakla yuvarlaklar yapıyoruz.
  12. İç harcından koyup kapatıyoruz sıkıca kapatalım ki hava alıp açılmasın.
  13. Tencereye su koyup kaynamaya bırakalım.
  14. İçine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip şemşemotları ekliyoruz.
  15. 5 dakika kaynatıp tabağa alıyoruz.
  16. Sos tenceresine yağı alıp eritiyoruz pulbiber, toz biber ekleyip kızdırıyoruz.
  17. Sostan şemşemotların üzerine gezdiriyoruz dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla sosu ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun 🤗.

Tariflerini görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz 🫠

Şemşemok Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Patates Yemeği
Mantar Soslu Tavuk
Kadayıflı Muhallebi
Kaşarlı Patatesli Nefis Atıştırmalıklar
Yumurtalı Patates
İrmikli Krema Soslu Baklava
Hdabla | © 2025 |