Bol Sebzeli Mayasız Poğaça

Bol Sebzeli Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tane kapya biber
  • 6 tane haşlanmış domates kurusu
  • Küçük demet dereotu
  • 10 tane doğranmış zeytin
  • 1 tane rendelenmiş havuç

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Bol Sebzeli Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta yoğurt ve tereyağını çırpın.
  2. Üzerine un mahlep ve kabartma tozunu ekleyin. Güzelce yoğurun.
  3. Üzerine zerzevatları ek edin.
  4. Sebzeleri çok ezmeden karıştırın.
  5. Sebzeleri sulu bırakmamaya ihtimam gösterin.
  6. Elinize bir ölçü sıvı yağ alıp poğaçaları yuvarlayın.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ❤️.

Bol Sebzeli Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumpir
Kandil Simidi
Gelin Pastası
Karışık Kışlık Turşu
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)
Portakallı Kek (Yumurtasız)
Hdabla | © 2025 |