Adana Kazan Gevreği Simit

Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 5,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 çay bardağı su
  • Yeteri kadar susam yaklaşık bir kase

Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su,yağ,süt ve şeker karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş maya ile birlikte eklenir.
  3. Tuz daha sonra ek edilecek.
  4. 3-5 dk yoğrularak ele hafif yapışan bir hamur elde edilir.
  5. El orta sıra una bulunarak hamurun toparlanması sağlanır.
  6. Üzeri streçle kapatılıp 1 saat mayalanması için bekletilir.
  7. Süre sonunda hamurun üzerine tuz ve 2 yemek kaşığı un eklenerek yine yoğrulur.
  8. Hamur istenilen büyüklükte bezelere ayrılır.
  9. 5 dk daha bekletilir.
  10. Sonra fotoğraflarda görüldüğü üzere simit biçimi verilir.
  11. Önce pekmezli suya daha sonra susama bulanır.
  12. Önceden ısıtılmış 300°veya fırının en yüksek derecesinde 5 ile 10 dk ortası üzeri kızarana kadar pişirilir.

Adana Kazan Gevreği Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Asla Kurumayan Mercimekli Köfte
Yoğurt Bowl
Pastane Şekerparesi
Akışkan Çikolatalı Pankek
Portakal Kremalı Ekler
İç Midyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |