Şişte Pankek

Şişte Pankek Tanımı İçin Malzemeler

Pankek için

  • 1 adet yumurta
  • 3 kaşık toz şeker
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı un

Süslemek için;

  • Sürülebilir çikolata
  • Çilek
  • Muz
  • Çikolata sosu

Şişte Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri düzgünce çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve sütü katıp karıştıralım.
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek akışkan bir kıvama gelene kadar çırpalım.
  4. Tavaya çok az yağ sürüp tatlı kaşığı ile küçük küçük pankekler yapalım.
  5. Arkalı önlü kısık ateşte çevirip kenara alalım.
  6. İki pankek ortasına sürülebilir çikolata sürelim.
  7. Çilek ve muzları doğrayalım.
  8. Çöp şişe bir pankek bir muz bir çilek formunda sıralı takalım.
  9. Üzerine çikolata sosu fıstık sosu beyaz çikolata sosu gezdirdim. Öbür soslar denenebilir. Afiyet olsun 🤗.

Şişte Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Tane Tane Nohutlu Tavuklu Pirinç Pilavı
Mercimek Köftesi
Terbiyeli Tavuk Çorbası (Lokanta Usulü)
Yulaflı Elmalı Misket Topları
Kakaolu Portakallı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |