İki Renkli Pasta
İki Renkli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek gereçleri;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1.5 yahut 2 su bardağı un
- (aynı gereçlerle kakao ekleyerek 2.bir kek daha yapılması gerekiyor )
İç gereci;
- 1 paket pastacı kreması
- 60 gram bitter çikolata
- 2 adet muz
- 10 adet çilek
İki Renkli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
- Daha sonra öbür sıvı gereçler olan süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Un,kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ek ediyoruz.
- Aynı süreçleri bir de kakolu kek için uyguluyoruz.
- Toplamda bir sade bir kakaolu olmak üzere 2 adet kek yapıyoruz.
- Keklerimizi yağladığımız kare fırın tepsisine döküp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz.
- Keklerimiz piştikten sonra bir kapak,tabak yahut çemberle her kekten 2’şer tane olacak biçimde daire kesiyoruz.
- Sırasıyla bir kat sade bir kat kakaolu kek olacak formda yapacağız.
- Pastacı kremasını tarife nazaran hazırlıyoruz.
- İlk kekimizi alıp biraz sütle ıslattıktan sonra sırasıyla pastacı kreması,çikolata ve meyveleri koyup bu süreci üst üste koyarak bütün katlar için uyguluyoruz.
- Son kata geldiğimizde etrafını büsbütün kremayla kaplayıp keklerden artan paçaları robottan geçirip pastamızı bu keklerle kaplayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.Afiyet olsun.
İki Renkli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






