İki Renkli Pasta

İki Renkli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek gereçleri;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yahut 2 su bardağı un
  • (aynı gereçlerle kakao ekleyerek 2.bir kek daha yapılması gerekiyor )

İç gereci;

  • 1 paket pastacı kreması
  • 60 gram bitter çikolata
  • 2 adet muz
  • 10 adet çilek

İki Renkli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra öbür sıvı gereçler olan süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  3. Un,kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ek ediyoruz.
  4. Aynı süreçleri bir de kakolu kek için uyguluyoruz.
  5. Toplamda bir sade bir kakaolu olmak üzere 2 adet kek yapıyoruz.
  6. Keklerimizi yağladığımız kare fırın tepsisine döküp evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırına veriyoruz.
  7. Keklerimiz piştikten sonra bir kapak,tabak yahut çemberle her kekten 2’şer tane olacak biçimde daire kesiyoruz.
  8. Sırasıyla bir kat sade bir kat kakaolu kek olacak formda yapacağız.
  9. Pastacı kremasını tarife nazaran hazırlıyoruz.
  10. İlk kekimizi alıp biraz sütle ıslattıktan sonra sırasıyla pastacı kreması,çikolata ve meyveleri koyup bu süreci üst üste koyarak bütün katlar için uyguluyoruz.
  11. Son kata geldiğimizde etrafını büsbütün kremayla kaplayıp keklerden artan paçaları robottan geçirip pastamızı bu keklerle kaplayıp dilediğimiz üzere süslüyoruz.Afiyet olsun.

İki Renkli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Pide
Havuçlu Tarçınlı Kek
Şeyh Mualla
Beş Çayı Menüsü
Doğal Retınol Tarifi
Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Hdabla | © 2025 |