Yumuşacık “pankek”
Yumuşacık “pankek” Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yumuşacık “pankek” Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alalım ve 2-3 dakika çırpalım.
- Daha sonra öbür gereçleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olacak bir hamur elde edelim.
- Yapışmaz tavayı sıvı yağ ile yağlayalım.
- Birer kaşık hamur dökerek kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Göz göz olan hamurları spatula yardımı ile karşıt çevirip her iki tarafını da pişirelim.
- Pankeklerimiz servise hazır.Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Yumuşacık “pankek” Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







