Yumuşacık “pankek”

Yumuşacık “pankek” Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yumuşacık “pankek” Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alalım ve 2-3 dakika çırpalım.
  2. Daha sonra öbür gereçleri ekleyelim ve karıştıralım.
  3. Kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olacak bir hamur elde edelim.
  4. Yapışmaz tavayı sıvı yağ ile yağlayalım.
  5. Birer kaşık hamur dökerek kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  6. Göz göz olan hamurları spatula yardımı ile karşıt çevirip her iki tarafını da pişirelim.
  7. Pankeklerimiz servise hazır.Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Yumuşacık “pankek” Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tadına Doyamayacağınız Sulu Domatesli Biberli Tavuk Sote
Borcamda Tiramisu
Tam Buğday Unundan Nefis Pideler
Patlıcanlı El Açması Gözleme
Tam Kıvamlı Şekerpare
Tarçınlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |