Tam Kıvamında Mercimek Köftesi

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 su bardağı su
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimeği yıkayalım, üzerine 3 su bardağı su ekleyerek düzgünce yumuşayıncaya kadar haşlayalım(ben düdüklü tencere kullandım).
  2. Suyunu çekince bulguru içine ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dk bekletelim.
  3. Ayrı bir tavada kuru soğanı kavuralım, salçaları ekleyerek 2-3 dk daha kavurduktan sonra baharatlarını ek edelim ve ocağın altını kapatalım.
  4. Mercimek ve bulgur karışımına salçalı soğanı ekleyelim, yoğuralım(gerekirse sıcak su ek edebilirsiniz).
  5. Son olarak ince kıyılmış maydanozu, taze soğanı ve limon suyunu ekleyerek tekrar yoğuralım, istediğimiz formu vererek servis edelim.Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Tam Kıvamında Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çedar Peynirli Soslu Tost Ekmekli Fırında Köfte
Bamya Yemeği
Osmanlı Saray Mutfağından İncikli,Nohutlu Pirinç Pilavı
Patatesli Ispanaklı Omlet (Çocuklarınız Bir Daha İsteyecek)
Pratik Zeytinyağlı Taze Fasülye
Diyet Kahvaltısı
Hdabla | © 2025 |