Patatesli Çıtır Börek (Videolu)

Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç gereci (patatesli);

  • 1 kg patates
  • 2 büyük soğan
  • 50 ml sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharatlar

Diğer gereçler;

  • 15 adet baklavalık yufka
  • 100 gram tereyağ (eritilmiş)

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar ince ince doğranır.
  2. Geniç bir tavanın tabanına dağıtarak yerleştirilir.
  3. Soyulmuş patatesler,rastgele doğranır.
  4. Soğanın üzerine patatesler yerleştirilir.
  5. En üste baharatlar ve tuz eklenir.
  6. Sıvıyağ eklenip,tavanın kapağı kapatılır.
  7. Ocak en kısık ayara alınıp,tava ocağa alınır.
  8. 10 dakika sonra denetim edilip,karıştırılır.
  9. Tekrar kapak kapatılır,patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
  10. Pişen patates çatalla ezilir ,soğuması için kenara alınır.
  11. Yufka tezgaha serilir ,üzerine tereyağ sürülür .
  12. Yufka ikiye katlanır(dar tarafından).
  13. Tekrar yağ sürülür ,yufkanın dar tarafına,iç materyal yerleştirilir.
  14. Rulo yapılır,tepsiye dizilir.
  15. Artan yağ üzerine sürülür.
  16. Isıtılmış fırında 25-30 dakika pişirilir.

Patatesli Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Cheesecake
Karpuzlu Fresh Kuplar
Patates Kavurması
Ton Balığı Mousse (Kanape Üzeri)
İncirli Kurabiye
Simit Pizza
Hdabla | © 2025 |