Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı et
  • 3su bardağı haşlanmış nohut(yada akşamdan 2su bardağı nohutu ıslayıp sabaha haşlayarakta hazırlanabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı eti düdüklüde üzerine gelecek kadar su koyalım 30 dk kadar haşlayalım.
  2. Diğer yandan başka bir tencereye kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağını ekleyip pembeleştirmeye başlayalım .
  3. Soğan pembeleşince salçayı ek edelim kokusu uçana kadar 1-2 dk kavuralım .
  4. Düdüklünün havasını çıkaralım ,kuşbaşı eti suyu ile birlikte kavurduğumuz soğan, salça karışımına ekleyelim.
  5. Üzerine haşlanmış nohutu ve baharatlarını ek edelim suyu az gelirse yemek zevkinize nazaran ek edebilirsiniz .
  6. Ben biraz daha ekledim bir kaç dk kısık ateşte pişirdikten sonra yarım saat dinlendirelim sıcak pilav eşliğinde servis yapalım afiyet olsun 🤤 ❤️👍.

Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Yoğurtlu Tahinli Meze
Sütlü Börek
Sağlıklı Mayasız Zeytinli Poğaça
Çok Lezzetli Tavuk Güveci
Fırında Soslu Karnabahar
Muzlu Rulo Pasta
Hdabla | © 2025 |