Etli Nohut Yemeği
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı et
- 3su bardağı haşlanmış nohut(yada akşamdan 2su bardağı nohutu ıslayıp sabaha haşlayarakta hazırlanabilir)
- 1 adet kuru soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Etli Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı eti düdüklüde üzerine gelecek kadar su koyalım 30 dk kadar haşlayalım.
- Diğer yandan başka bir tencereye kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağını ekleyip pembeleştirmeye başlayalım .
- Soğan pembeleşince salçayı ek edelim kokusu uçana kadar 1-2 dk kavuralım .
- Düdüklünün havasını çıkaralım ,kuşbaşı eti suyu ile birlikte kavurduğumuz soğan, salça karışımına ekleyelim.
- Üzerine haşlanmış nohutu ve baharatlarını ek edelim suyu az gelirse yemek zevkinize nazaran ek edebilirsiniz .
- Ben biraz daha ekledim bir kaç dk kısık ateşte pişirdikten sonra yarım saat dinlendirelim sıcak pilav eşliğinde servis yapalım afiyet olsun 🤤 ❤️👍.
Etli Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












