Tepside Kumpir

Tepside Kumpir Tanımı İçin Malzemeler

Püresi için;

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 kaşık kaşar rendesi

Üzeri için;

  • 4 -5 adet sosis
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber ( isteğe bağlı 1 çay kaşığı kajun)

Sosisleri kızarttıktan sonra pişirmek için;

  • 2-3 yemek kaşığı su

Üzeri için ;

  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet büyük havuç
  • Zeytin
  • Kaşar

Tepside Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri tencereye alıp üzerine su ekleyip ocağa alıyoruz, uygunca pişene kadar haşlıyoruz.
  2. Daha sonra tepsiye alıp üzerine 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ,1 yemek kaşığı tereyağını sıcak patateslerin üstüne ekleyip bütünleşene kadar düzgünce karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra uygun bir tavaya sıvı yağ, domates salçası ,doğradığımız sosisleri alıp 2-3 dakika kızartıyoruz .
  4. Daha sonra üzerine 2-3 yemek kaşığı su ekleyip 1 -2 dakika kadar kaynatıyoruz .
  5. Patates püresinin üzerine ekliyoruz ,ardından evvelden haşlamış olduğumuz havuç, bezelye ve mısırı üzerine ekliyoruz .
  6. Daha sonra evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz ,piştikten sonra fırından alıp sıcak iken üzerine kaşar gezdiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun🌸.

Tepside Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maş Salatası
Anne Pastası
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet)
Kahvaltılık Bayat Ekmek
Şerbeti Kaynatılmadan Hazırlanan İrmikli Portakallı Lokumcuk Tatlısı
Kekikli Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |