Kremalı Domates Çorbası

Kremalı Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane büyük uzunluk domates
- 2 yemek kaşığı un (tepeli)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşık tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6,5 su bardağı su (250 ml)
- 1 adet sarımsak
- 1 adet soğan
- 1,5 tatlı kaşığı tuz (göz kararı)
- Yarım çay bardağı krema (110 ml klasik çay bardağı) sütte olur
- 1 tatlı kaşığı pul biber (ben yarın çay kaşığı koydum çok acıydı biberim)
Kremalı Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, tereyağını, un, koyalım 1,5 2 dakika kavuralım salçasını ekleyelim 1, dakika kavuralım, kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi rondodan geçirdikten sonra üzerine ekleyelim soğan, sarımsak, tuz, koyalım karıştıralım.
- Suyunu koyalım karıştıralım güzelce, sıvı krema koyalım karıştırarak, krema kesilmesin kayayıncaya kadar karıştıralım daima, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte 30 dakika pişirelim ocağın altını kapatalım.
- Çorbamızı blendır dan geçirelim, çorbamız hazır.
Kremalı Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





