Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi
Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 avuç nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 teremyağ (oda sıcaklığında)
- 2.5 avuç pudra şekeri
- Un
- 4 elma rende
- 100 gram ceviz dövülmüş
- 2 kaşık toz şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1.5 yemek kaşığı akçaağaç şurubu- varsa
Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş elmalar ve şeker suyunu çekene kadar pişirilir. Karamelize olunca tarçın eklenir soğumaya bırakılır. Soğuyunca 1. 5 kaşık akcaagaç şurubu konulur.
- Diğer tarafta nişasta, yumurta, sıvı yağ, teremyağ, pudra şekeri bir kapta karıştırılır. Kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar un eklenerek yoğrulur. Buzdolabında beklemeye alınır.
- 10 dakika sonra hamur portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır. Yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile açılır. Açılan hamur ortadan ikiye artı halinde, sonra çapraz formda kesilir ve küçük üçgenler elde edilir.
- Üçgenlerin içine uzunlamasına 3 çizgi atılır ve elmalı harç konulup sigara böreği üzere sarılır.
- 180 derece fırında ortalama 40 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri eklenir.
Afiyet olsun.
Yüksel Teyzemin Elmalı Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








