Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 buçuk kilo tavuk göğsü
  • 3 büyük patates

Marine için:

  • 2 yemek kaşığı ala sulu yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Yoğurt sos:

  • 1 büyük kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Salçalı sos:

  • 2-3 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
  2. Marine gereçlerini çırpalım içine tavukları koyalım.
  3. En az 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  4. Vaktiniz yoksa en azından yarım saatte olsa marinesiyle kesinlikle bekletin. 🤗❤
  5. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  6. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  7. Salçalı sos için domates rendesini ve sarımsak rendesini sıvı yağda pişirelim.
  8. Salçasını da ekleyip kavuralım. İçine kekik ekleyelim.
  9. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım.
  10. Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
  11. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine evvel yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun🤗.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krem Latte Muhallebi
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata
İskender
Kremalı Mantar Çorbası
Pratik Börek
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Hdabla | © 2025 |