Pirinç Keki

Pirinç Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 220 gram yapışkan pirinç unu
  • 60 gram mısır nişastası
  • 60 gram toz şeker
  • 240 gram süt
  • 40 gram tereyağ
  • 2 damla kırmızı besin boyası

Pirinç Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri bir kapta karıştırın.
  2. Sütü ekleyip yeterlice çırptıktan sonra karışımı süzgeçten geçirerek yapışmaz bir tavaya alın.
  3. Gıda boyasını ve tereyağını da ekleyip orta ateşte, hamur yapışmaz bir kıvama gelene kadar daima karıştırarak pişirin.
  4. Ardından, üzerine yapışkan pirinç unu serpilmiş bir tezgâha alın.
  5. Hamur düzgünce esnekleşene kadar yoğurun.
  6. Küçük toplar hâlinde şekillendirerek servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun! yapılış görüntüsünü @pastry. 30 isimli instagram ve tiktok sayfamdan izleyebilirsiniz.

Pirinç Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domatesli Bulgur Pilavı
Çikolatalı Ve Fıstıklı Kurabiye
Erik Suyu
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında)
Fındıklı Sıcak Çikolatalı Kurabiye
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)
Hdabla | © 2025 |