Çikolatalı Mousse Pasta (Videolu)
Çikolatalı Mousse Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban:
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Mus için:
- 1 pk+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) paket krema
- 200 gr çikolata
- 1 pk+3/4 (bir yarım+bir çeyrek) paket krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzerine:
- Pralin çikolata
- Antep fıstığı kırıkları
- Çilek
Çikolatalı Mousse Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle burçak bisküvileri rondodan çekelim yahut elimizle güzelce ufalayalım.
- Ardından içine ocakta rritmiş olduğumuz tereyağını ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Yapacağımız kalıbın alt tabanına bu karışımı dökelim ve yayalım.
- Çikolatalı mus için: kremayı ocakta kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım,kat atmayalım.
- Kenarları köpük köpük olunca ocaktan alalım ve içine çikolatayı ekleyelim karıştıralım büsbütün eridikten sonra üzerini streç sinemayla kapatarak buzdolabında en az 5 saat soğumaya bırakalım.
- Soğuyan ganajımızı mikserle çırpalım bir kenara ayıralım.
- Daha sonra 1 paket ve 3/4 oranında kremayı pudra şekeriyle bir arada çırpalım akabinde ganajın içine azar azar ekleyerek karıştıralım.
- Hepsini ekleyip karıştırdıktan sonra, kalıbımıza dökelim üzerini düzeltelim ve kapağını kapatıp 1 gece dolapta dinlendirelim.
- Üzerini istediğiniz formda süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Kanalıma dayanak olmak için abone olursanız çok sevinirim.
Çikolatalı Mousse Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








