Cevizli Revani Tatlısı
Cevizli Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
- 1 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
Sosu için;
- 1 paket pastacı kreması
- 2 su bardağı süt
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Cevizli Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İşe şerbeti kaynatmakla başlayalım. Şerbet kaynadıktan sonra altını limon suyunu ekleyip, altını kısıp 5 dakika daha kaynatalım.
- Daha sonra yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Süt,sıvı yağ, ceviz içi limon kabuğu koyup karıştıralım.
- Ardından irmik ,kabartma tozu, vanilya ve unumuzu ekleyelim.
- 180derece fırına atalım. Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbetimizin ılık tatlımızın sıcak olması gerek. Ilık şerbetimizi sıcak tatlımıza dökelim.
- Bir paket pastacı kreması ile 2 su bardağı sütü ocakta kaynatıp tatlımızın üzerine dökelim.
- Tatlımızın soğuk olması gerekir.Afiyet olsun.
Cevizli Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















