Açma Tarifi

Açma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya)
  • 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamura)
  • 5 – 5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

İçine sürmek için;

  • Oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam yahut çörek otu

Açma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt, ılık su, şeker ve mayayı bir kaba alın, karıştırın.
  2. 5-10 dakika bekleyerek mayanın aktive olmasını sağlayın.
  3. Yumurtanın beyazını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin.
  4. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur yoğurun.
  5. Hamurun üzerini örtüp 45-60 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alın.
  7. Her bezeyi elinizle biraz açın, içine çok az tereyağı sürün, rulo yapın ve kendi etrafında dolayarak hal verin.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerini örtüp 15-20 dakika ikinci sefer mayalanmaya bırakın.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam serpin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar (20-25 dk) pişirin.
  11. Sıcakken yumuşacık olur. İstersen içine peynir, zeytin ya da çikolata da koyabilirsin.

Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahmacun (Tavada)
Bombastik Limonata
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Susamlı Simit
Pratik Elmalı Kurabiye
Evde Adana Kebap
Hdabla | © 2025 |