Foccacia İtalyan Ekmeği

Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için;

  • İsteğe nazaran taze ve kuru soğan
  • Domates
  • Zeytin
  • Maydanoz
  • Nane

Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık olan su, zeytinyağ, şeker, tuz ve maya karıştırılır, üzerine denetimli olarak un ek edilir.
  2. Hamur 1 saat dinlendirilir.
  3. Tepsimiz yağlanır hamur tepsiye yayılır ve 15 dakika daha dinlendirilir.
  4. Hamurun üzerine zeytinyağ serpilir parmaklarla hafif bastırır.
  5. Üzeri istenilen gereçlerle süslenir.
  6. 200 derece fırında 25 dakika denetimli pişirilir.

Foccacia İtalyan Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dev Boy Chesecake
Cevizli Fincan Kadayıf
Tirilliçe
Soslu Yoğurtlu Yeşil Kabak Mezesi
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
Havuçlu Muzlu Bebek Pankeki
Hdabla | © 2025 |