Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı (beyazı içine)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yumuşak olmalı)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz. Ve yoğurmaya başlayalım.
  2. Un ekleyelim yavaş yavaş kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp evvel rulo yapalım sonra biçimler verelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve çörek otu, susam serpelim.
  5. 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ✌️.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkalı İçli Börek
Yoğurmadan Cevizli Ekmek (Ciabatta)
Oktay Usta’dan Mayasız Poğaça
Simit Tadında Pide
Lahmacun (Tavada)
Yazın Vazgeçilmezi Kendinden Soslu Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |