Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 hamur kabartma tozu
- 1 yumurta sarısı (beyazı içine)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yumuşak olmalı)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz. Ve yoğurmaya başlayalım.
- Un ekleyelim yavaş yavaş kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp evvel rulo yapalım sonra biçimler verelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve çörek otu, susam serpelim.
- 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun ✌️.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









