Sarma (Erikli)
Sarma (Erikli) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram az yağlı kıyma
- 2 su bardağı bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 6-7 adet sarımsak
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- Zeytin yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Sumak ekşisi
- Nar ekşisi
- 100 adet yaprak
- 10 tane yeşil erik
Sarma (Erikli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı doğrayalım, yıkadığımız bulgura ekleyelim, üzerine salça baharatları eti ve zeytinyağını ekleyelim karıştıralım.
- Tuzlu sudan çıkarttığımız yaprakları kaynamış suyun içinde bir iki taşım kaynatalım (tuzu çıksın ve yapraklar yumuşasın).
- Yaprakları açık harçtan ekleyip saralım, bütün yaprakları sardıktan sonra üzerine bir adet limonu dilimleyip ekleyim ve üzerine erikleri ekleyim üzerine birazda zeytinyağı ekleyelim.
- 2 bardak suyu bir kaba alalım içine bir tutam tuz ekleyip bir yemek kaşığı da sumak ekşisi yada nar ekşisi ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyu sarmaya ekleyip dolma taşını kapatalım, afiyet olsun.
Sarma (Erikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















