Sarma (Erikli)

Sarma (Erikli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram az yağlı kıyma
  • 2 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 6-7 adet sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • Zeytin yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sumak ekşisi
  • Nar ekşisi
  • 100 adet yaprak
  • 10 tane yeşil erik

Sarma (Erikli) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve sarımsağı doğrayalım, yıkadığımız bulgura ekleyelim, üzerine salça baharatları eti ve zeytinyağını ekleyelim karıştıralım.
  2. Tuzlu sudan çıkarttığımız yaprakları kaynamış suyun içinde bir iki taşım kaynatalım (tuzu çıksın ve yapraklar yumuşasın).
  3. Yaprakları açık harçtan ekleyip saralım, bütün yaprakları sardıktan sonra üzerine bir adet limonu dilimleyip ekleyim ve üzerine erikleri ekleyim üzerine birazda zeytinyağı ekleyelim.
  4. 2 bardak suyu bir kaba alalım içine bir tutam tuz ekleyip bir yemek kaşığı da sumak ekşisi yada nar ekşisi ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Suyu sarmaya ekleyip dolma taşını kapatalım, afiyet olsun.

Sarma (Erikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol Tarifi
Protein Wrap
Rendelenmiş Kaşarlı Çıtır Nuggetlar
Sade Cup Kek
Tavada Pırasalı Kek
Aylarca Bayatlamayan Miss Gibi Lokmalık Pastane Kurabiyesi Tarifi (Simit Tadında)
Hdabla | © 2025 |