Orijinal Pastane Poğaçası

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağı
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Arası için;

  • Peynir

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini streç ile kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
  4. Daha sonra mandalina kadar bezelere bölüp elimizin içi ile üzerine bastıralım ortasına peynir koyup üzerine katlayalım.
  5. Elimizi yan çevirip ortasına bastıralım.
  6. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim 20 dakika tepsi mayası için bekletip yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerlerine sürelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piyano Kek
Portakal Kabuğu Reçeli
Kakaolu Nemli Kek
Spoonful
Zeytinli Tuzlu Kek (Videolu)
Bisküvili Tiramisu
Hdabla | © 2025 |