Orijinal Pastane Poğaçası
Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 4 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Arası için;
- Peynir
Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini streç ile kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
- Daha sonra mandalina kadar bezelere bölüp elimizin içi ile üzerine bastıralım ortasına peynir koyup üzerine katlayalım.
- Elimizi yan çevirip ortasına bastıralım.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim 20 dakika tepsi mayası için bekletip yumurta sarısı ve yağı karıştırıp üzerlerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















