İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik)
İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 50 gram margarin
İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyumuzu kaynatıyoruz.
- Uygun bir kap içerisinde şeker ile eriyinceye dek karıştırıyoruz.
- Sonrasında uygun tencere içerisinde erittiğimiz margarin üzerine irmiğimizi ekliyoruz.
- İrmikler yoğunlaşıp dilediğiniz renge ulaşana kadar kavuruyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika.
- Kavrulan irmiğin üzerine şerbeti ekleyerek karıştırıyoruz.
- Tencereyi ocağın küçük tarafına kısık ateşe alıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çekmeye yakın şöyle bir alt üst edilmelidir.
- Şerbetini çabuk çekiyor sık sık denetim edilmelidir.
- Şerbetini çeken helvamız biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyetler olsun. (:
İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






