Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı

Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • Kakaolu kek

Muhallebi tanımı:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı krem şanti

Üzeri için:

  • Çilek ya da taze meyve
  • Krep kırığı
  • Fındık
  • Beyaz çikolata
  • Sütlü çikolata
  • Krema

Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Krem şanti hariç bütün muhallebi materyallerini kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip 3 dk çırpıyoruz.
  3. Benmari metodu ısıttığımız kremanın içine sütlü çikolatayı ekleyip prüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kare halinde kesilmiş kakaolu kekin üzerine muhallebimizi döküyoruz.
  5. Üzerine çilek parçacıkları ve onun da üzerine kakaolu kekimizi koyuyoruz.
  6. Hazırladığımız çikolata sosunu ekleyip beyaz çikolata, fındık ya da krep kırığı ile dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 😊.

Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Sucuklu Yumurtalı Ispanak
Çıtır Çıtır Kornet Tatlısı
Pırasalı Börek
Patatesli Tavuklu Patlıcan Yemeği
Kolay Ispanak Çorbası
Fındıklı Kakaolu Kek
Hdabla | © 2025 |