Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı
Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Kakaolu kek
Muhallebi tanımı:
- 5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı krem şanti
Üzeri için:
- Çilek ya da taze meyve
- Krep kırığı
- Fındık
- Beyaz çikolata
- Sütlü çikolata
- Krema
Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krem şanti hariç bütün muhallebi materyallerini kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip 3 dk çırpıyoruz.
- Benmari metodu ısıttığımız kremanın içine sütlü çikolatayı ekleyip prüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Kare halinde kesilmiş kakaolu kekin üzerine muhallebimizi döküyoruz.
- Üzerine çilek parçacıkları ve onun da üzerine kakaolu kekimizi koyuyoruz.
- Hazırladığımız çikolata sosunu ekleyip beyaz çikolata, fındık ya da krep kırığı ile dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun 😊.
Kafe Tatlılarından Dildade Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













