Yaprak Sarması

Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Asma yaprağı
  • Üzerini geçecek kadar kaynamış su
  • Tuz

İç harcı için :

  • 250 gram tavuk göğsü etti ( minik küp doğranmış )
  • 1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
  • 5 adet domates ( soyulmuş ve küp doğranmış )
  • Yarım bağ maydanoz ( ince kıyılmış )
  • 2-3 kol taze nane yaprağı ( ince kıyılmış )
  • 3 diş sarımsak ( rendelenmiş )
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Tuz

Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle asma yaprağını uygunca yıkayalım ve uygun bir tencereye alalım ve üzerine tuz ve üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyip orta ateşte yapraklarımızın rengi sarı olana kadar pişirelim piştikten sonra soğuması için suyunu süzüp bir tabağa aktaralım ve kenara alalım.
  2. İç harcı için:Pirinçimizi düzgünce yıkayalım ve süzelim ve kenara alalım.
  3. Daha sonra minik doğranmış olan etimizi yeterlice yıkayalım ve uygun bir kaba alalım ve içine sırasıyla;Soğan, sarımsak, domates, maydanoz, nane ,pirinçimiz, biber salçası, domates salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, limon suyu da ekleyip elimizle bütün gereçleri birbirine harmanlayarak karıştıralım ve soğuk olan asma yaprağını sap kısmını kopartıp için biraz harcımız dan koyarak ince bir formda yapraklarımızı saralım.
  4. Sarmayı yapacağınız tencere yahut büyük bir güvecin içine tabanına varsa et yoksa domates dilimleri koyarak yaprak sarmalarımızı içine dizelim.
  5. Bütün yapraklarımızı sardıktan sonra üzerine biraz tuz serpelim, limon dilimleri ve zeytinyağı yahut sıvı yağ üzerine gezdirelim.
  6. Üzerini geçecek kadar kaynamış su ve bir tabak yahut dolma kapağı ile üzerine bastırarak orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz ,biraz piştikten sonra katığınız tabağı çıkartalım tekrar yeterlice pişmesi için pişirelim.Yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz 👌.

Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Arpa Şehriye Pilavı
Kakaolu Ve Sade Kek
Patlıcan Yatağında Soslu Köfte
Kabaklı Cacık
Mantarlı Kremalı Spagetti
Hdabla | © 2025 |