Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bardak bulgur
  • 200 gram haşlanmış dana eti
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı et suyu

Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağımızı tenceremize alıyoruz soğanımızı kavuruyoruz.
  2. Eti içine koyuyoruz sonra küp küp doğradığımız domatesleri ve biberleri ekliyoruz.
  3. Domatesler ölene kadar kavuruyoruz.
  4. Sonra salçasını ekliyoruz düzgünce karıştırıp ağzını kapatıyoruz.
  5. Birkaç dakika piştikten sonra bulgurunu ekliyoruz.
  6. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz akabinde et suyunu koyuyoruz (et suyunuz yoksa olağan sıcak su kullanabilirsiniz).
  7. Birkaç dakika kaynattıktan sonra altını kısıyoruz 15 dakika kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıp 5 10 dakika dinlendiriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cupta Dubai Çikolata
Pişmeyen Mozaik Pasta
Fırında Közlenmiş Kahvaltılık Domates Konservesi
Mis Gibi Kokusuyla Portakallı Kek
Yer Fıstığı Kavurma
Salçalı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |