Soslu Dana Eti
Soslu Dana Eti Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram dana eti
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için;
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 3 su bardağı su (600 ml )
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı
Soslu Dana Eti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavayı ocağa alıp düzgünce ısıtın ,etleri içine ek edip önlü gerili yüksek ateşte kızartın.
- Bir yemek kaşığı tereyağı ek edip önlü gerili cız bız edip başka bir tabağa alın.
- Aynı tavanın içine yarım ay halinde doğranmış soğan ve sarımsakları ek edin üzerine iri doğranmış havuçları ekleyip soteleyin salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 600 ml suyun içine nişasta ve zerzevat tozunu ekleyip güzelce karıştırıp tavanın içine ekleyin toz biber ve karabiber ek edip karıştırın kaynamaya başlayınca etleri içine ekleyip defne yaprağı ek edip kapağını kapatıp kısık ateşte etleriniz yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Benim etlerim kısık ateşte 1,5 saatte pişti yanında patates püresi yada pilav eşliğinde servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Not : salça ve zerzevat tozu tuzlu olduğu için damak zevkinize nazaran tuz kullanabilirsiniz defne yapraklarını onbeş dakika sonra içinden alabilirsiniz 👌👌👌.
Soslu Dana Eti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















