Yeşil Zerafet
Yeşil Zerafet Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yaprak kıvırcık marul
- 3-4 kısım taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 5-6 kısım roka
- 1 tutam taze nane
- 1 adet domates
- 1 adet orta uzunluk salatalık
- 1 adet çok büyük uzunluk salatalık ( salatanın kenarı için)
Sunum için;
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Domatesin kabuğu ile yapılmış gül
- Salatanın kenarı için ince dilimlenmiş salatalık
Yeşil Zerafet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle gereçleri güzelce yıkayalım.
- Kıvırcık marul, taze soğan, roka, taze nane ve maydanozu ince doğrayalım.
- Orta uzunluk salatalığı alacalı soyup ikiye bölelim ve yarım ay biçiminde doğrayalım.
- Domatesin kabuğunu soyalım. Kabuğuna gül formunu verelim ve bir kenarda bekleyelim. Domatesi küp halinde doğrayalım.
- Doğradığımız tüm gereçleri derin bir kapta karıştıralım. İçine limonu sıkalım, nar ekşisini ve tuzunu ekleyelim.
- Sunum yapacağımız tabağın kenar deseni için büyük salatalığı ince dilimleyelim ve tabağa yerleştirelim.
- Yaptığımız salatayı içine koyalım ve en üstüne domates kabuğundan yaptığımız gül ü yerleştirelim.Afiyet olsun.
Yeşil Zerafet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















