Evde Mangal Lezzetini Tatmanın Yolu: Tost Makinesinde Izgara Soslu Kanat Tarifi (Videolu)
Evde Mangal Lezzetini Tatmanın Yolu: Tost Makinesinde Izgara Soslu Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- Yaklaşık 20 adet tavuk kanadı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı yoğurt (isteğe bağlı süzme yoğurt)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
Evde Mangal Lezzetini Tatmanın Yolu: Tost Makinesinde Izgara Soslu Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları hazırlayın: tavuk kanatlarının üzerine bıçakla derin olmayan çizikler atarak sosun ete işlemesini kolaylaştırın.
- Mangal sosunu yapın: geniş bir kapta kimyon, tuz, pul biber, nane, karabiber ve kekiği karıştırın. Üzerine yoğurt, domates salçası, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir sos hazırlayın. Dilerseniz süzme yoğurt kullanarak daha ağır bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Marine edin: hazırladığınız sosu tavuk kanatlarına düzgünce yedirin. Kabın üzerini streç sinemayla kapatıp buzdolabında en az 1 saat (mümkünse 2-3 saat) marine edin.
- Pişirme: tost makinesini evvelden ısıtın. Isınan yüzeye marine edilmiş tavuk kanatlarını aralıklı formda yerleştirin. Her iki yüzünü eşit halde pişirmek için kapağını kapatın ve 20-25 dakika boyunca pişirin. Tavukların dışı kızarıp içi büsbütün pişene kadar denetim edin.
- Servise hazır: birinci ısırıkta mangaldaymış üzere hissettiren bu enfes kanatları sıcak servis edin. Yanında közlenmiş sebzeler yahut salata ile kusursuz bir sofra kurabilirsiniz.

Evde Mangal Lezzetini Tatmanın Yolu: Tost Makinesinde Izgara Soslu Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







