Tavuklu Wrap
Tavuklu Wrap Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kutu sıvı krema ( 100 ml )
- 50 gram rende kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı köri pul biber karabiber
- 1 çay kaşığından fazla tuz
- 5 adet dürüm ekmeği
Yufkaların içi için;
- 150 gram rende kaşar peyniri
Üzeri için;
- 50 gram rende kaşar peyniri
Ekmeği kapamak için;
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı su
Tavuklu Wrap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu kuşbaşından daha küçük doğrayın geniş bir tavaya alın ocağın altını yakın.
- Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin, üzerine sıvı yağ ve küçük doğramış olduğunuz biberleri ,soğan ,sarımsağı ekleyin ,yumuşayıncaya kadar kavurun .
- Sonra üzerine tuz ve baharatları ek edin tekrar biraz kavurun .
- Son olarak krema ve peyniri ekleyip peynir eridikten sonra ocaktan alın.
- Dürüm ekmeklerini eşit halde ortadan bölün birinci kesimin orta kısmına biraz peynir yerleştirin üzerine et harcını yerleştirin.
- Küçük bir kasede un ve suyu karıştırın bir fırça yardımıyla ekmeğin kenar kısımlarına sürün ( bu sistem daha yeterli kapanmasını sağlayacak )
- Üçgen biçimde kapatın hepsine birebir süreci yapın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin üzerlerine biraz peynir serpiştirin ve fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.
Tavuklu Wrap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















