Tavuklu Wrap

Tavuklu Wrap Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet büyük uzunluk kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım kutu sıvı krema ( 100 ml )
  • 50 gram rende kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı köri pul biber karabiber
  • 1 çay kaşığından fazla tuz
  • 5 adet dürüm ekmeği

Yufkaların içi için;

  • 150 gram rende kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 50 gram rende kaşar peyniri

Ekmeği kapamak için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı su

Tavuklu Wrap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu kuşbaşından daha küçük doğrayın geniş bir tavaya alın ocağın altını yakın.
  2. Tavuklar suyunu çekene kadar pişirin, üzerine sıvı yağ ve küçük doğramış olduğunuz biberleri ,soğan ,sarımsağı ekleyin ,yumuşayıncaya kadar kavurun .
  3. Sonra üzerine tuz ve baharatları ek edin tekrar biraz kavurun .
  4. Son olarak krema ve peyniri ekleyip peynir eridikten sonra ocaktan alın.
  5. Dürüm ekmeklerini eşit halde ortadan bölün birinci kesimin orta kısmına biraz peynir yerleştirin üzerine et harcını yerleştirin.
  6. Küçük bir kasede un ve suyu karıştırın bir fırça yardımıyla ekmeğin kenar kısımlarına sürün ( bu sistem daha yeterli kapanmasını sağlayacak )
  7. Üçgen biçimde kapatın hepsine birebir süreci yapın.
  8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin üzerlerine biraz peynir serpiştirin ve fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗.

Tavuklu Wrap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Omlet Pizza
Tahinli Kurabiye
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hatay Kağıt Kebabı
Ağlayan Kek Tarifi (Tam Ölçülü Ağlayan Kek Tarifi) (Videolu)
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |