Islak Kurabiye
Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için şeker ve suyu küçük bir tencerede karıştırarak kaynat. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan al ve soğumaya bırak.
- Hamuru için geniş bir kaba tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve şekeri alıp güzelce karıştır. Akabinde kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekle.
- Kontrollü formda unu ekleyip yumuşak lakin ele yapışmayan bir hamur yoğur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarla ve yağlı kağıt serili tepsiye diz.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 12–15 dakika pişir.
- Fırından çıkarınca sıcakken soğumuş şerbete kurabiyeleri tek tek batır ve çıkar (5–10 saniye kâfi olur)
- Servis tabağına al ve üzerini isteğe nazaran hindistan cevizi, fındık yada cevizle süsle.
Afiyet olsun!
Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







