Sütlü Kabak Çorbası
Sütlü Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1.5 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- İnce kıyım dereotu
Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zerzevatları rendelemekle başlayalım kabağı ve havucu rendeleyelim.
- Patatesi de minik küpler halinde doğrayalım.
- Sonra tencereye tereyağı ve sıvı yağını alıp eritelim üzerine sebzelerimizi koyalım orta ateşte buharlaşana kadar suyunu çekene kadar pişirelim, bu esnada ortada bir karıştıralım ki tabanına tutmasın.
- Sonra sebzelerin üzerine unumuzu koyalım 2 dk kadar kavurup suyumuzu ekleyelim fakat bu esnada daima karıştıralım ki topaklanmasın bu formda 5 dk kadar kaynatalım.
- Kaynayınca üzerine sütümüzü ekleyelim karıştırarak kaynatalım kaynayınca tuzunu ,karabiberini ekleyelim ve ocağı kapatalım.
- Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyelim karıştırıp servis edelim.
Sütlü Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










