Fırında Soslu Tavuk Dürüm
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük tavuk but
- 3 adet patates
- 7 adet lavaş
- 1 çay bardağı domates sosu
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz
- Karabiber
- Köri
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlayıp, didikleyelim. Bir tava da yağda baharatlar ile kavuralım.
- Patatesleri kızartmalık doğrayıp kızartalım.
- Sosu için; domates sosunu, salçaları ve sarımsağı sos tenceresine alıp, pişirelim.
- Lavaşların kenarlarından borcama sığacak kadar keselim. Borcamın tabanına sos sürelim.
- Lavaşa sostan sürüp tavukları ve patatesleri yeteri kadar yerleştirelim.
- Lavaşı sarıp borcama yerleştirelim. Bütün lavaşlar bitene kadar bu süreci tekrarlayalım.
- Hepsi bittikten sonra üstlerine kalan sostan sürüp, rendelenmiş kaşarı serpelim.
- 180 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Fırında Soslu Tavuk Dürüm Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















