Bahar Pilavı

Bahar Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kuru soğan (piyazlık doğranır)
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı basmati pirinç
  • 3 çanak enginar (ince dilimlenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limon suyu (enginarlar içinde bekletilir)
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4-5 kol taze soğan (ince kıyılmış)
  • 1 /2 bağ nane ve dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 su bardağı su

Bahar Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğradığımız soğanlar sotelenir. Doğranan çanak enginar limon suyu içinde bekletilir.
  2. Soğanın akabinde enginarlar sotelenir ve limon suyu ek edilir. Şeker ve tuz eklenir. 1 bardak suyla kısık ateşte, enginar yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Yıkanan süzülen basmati pirinç ve 1 su bardağı su ek edilerek kısık ateşte pişirilir.
  4. Ateşten indirdikten sonra taze soğan, taze nane ve dereotu eklenir ve limon kabuğu rendesi ile üzeri süslenir. Afiyet olsun. 🥰

Not:kabuğu ayıklanmış,1 küçük kase iç bakla ilavesiyle de yapılabilir. Bakla daha çabuk pişeceği için, pirinç eği sonrası eklenir.

Bahar Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Spagetti
Kıymalı Muhla (Kıymalı Yumurta)
Starbucks Kurabıye
Bademli Gevrek Kurabiye
1 Kaşık Yağlı Sebze Kavurması
Renkli Salata
Hdabla | © 2025 |